Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MINSK

25 October 2018 @ 8:30 pm - 11:30 pm

MINSK

MINSK

Η Smoke The Fuzz gigs
περήφανα παρουσιάζει
τους συγκλονιστικούς Minsk
για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι Minsk σχηματίστηκαν σε ένα προάστιο στο Chicago στην πολιτεία Illinois, συγκεκριμένα στην Peoria, περιέχοντας τους Chris Bennett (κιθάρα, φωνητικά), Tim Mead (φωνητικά, πλήκτρα), Brian Barth (τύμπανα), Jared Madigan (μπάσο) και Dustin Addis (κιθάρες). Με την σύνθεση αυτή προχώρησαν στην κυκλοφορία του πρώτου τους demo ”Burning” το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Οκτωβρίου 2003 μέσω της εταιρείας Lisa Falzone.

To demo αυτό έκανε προφανές ότι οι Minsk θα αποτελούσαν ένα συγκρότημα που αρέσκεται σε πολύ μεγάλες διάρκειες κομματιών, καθώς τα μόλις 4 κομμάτια του είχαν μία διάρκεια κοντά στα 43′. Σύντομα τη θέση του Jared Madigan στο μπάσο πήρε ο Jeff Hyde και τη θέση του Brian Barth στα τύμπανα ο Tony Wyioming. Άλλη μία αλλαγή στη θέση του μπάσου ήρθε με τον ερχομό του Drew McDowell το 2004 και στο τέλος της ίδιας χρονιάς, οι Minsk κυκλοφορούν το άτιτλο (ή για πολλούς ομότιτλο) demo τους, με άλλα 4 κομμάτια και τη διάρκεια να κλειδώνει στα 37′.

Την ίδια χρονιά συμμετέχουν και στην συλλογή ”If It Plays…” που περιλάμβανε μόνο μπάντες από την περιοχή της Peoria. Το 2005 έμελλε να είναι η καθοριστική τους χρονιά, καθώς στην αρχή κυκλοφόρησε το 3ο τους demo ”Out Of A Center” με τον Dustin Addis να αποτελεί παρελθόν από το συγκρότημα αργότερα και τους Minsk να ηχογραφούν ως κουαρτέτο, ενώ η τεράστια προσθήκη έγινε με τον Sanford Parker σε μπάσο και φωνή.

Ο Parker που τη δεδομένη στιγμή ήταν ο κιθαρίστας των Buried At Sea και έκανε την παραγωγή στο επερχόμενο ντεμπούτο ους, ως οπαδός της μπάντας ζήτησε να πάρει θέση στο συγκρότημα. Το πρώτο τους άλμπουμ ήταν πλέον έτοιμο και στις 17 επτεμβρίου του 2005 ο δίσκος κυκλοφόρησε με τον τίτλο ”Out Of A Center Which Is Neither Dead Nor Alive” μέσω της At A Loss Recordings.

Ηχογραφήθηκε στα Volume Studios του Chicago και γρήγορα κατέστησε τους Minsk μία αξιόπιστη δύναμη στο χώρο του sludge/post ήχου. Οι Αμερικάνοι όμως διαφοροποιούνταν από τα περισσότερα συγκροτήματα, καθώς χτίζανε τα ομμάτια τους με αργά/υποτονικά ξεκινήματα και στη συνέχεια ξεσπούσαν μέσα σ’ αυτά, έτσι εξέλαβαν και τον τιμητικό αρακτηρισμό ”μικροί Neurosis” στην αρχή, ενώ είχαν έντονο το tribal στοιχείο, ειδικά στα τύμπανα, κάτι που μόνο οι μεγάλοι eurosis μπόρεσαν να αναπαράγουν παλιότερα.

Το άλμπουμ που αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 65′, τους έκανε να λάβουν μέρος σε σημαντικά φεστιβάλ όπως τα South By Southwest και Emissions From The Monolith, ενώ γρήγορα έλαβαν τιμητικές θέσεις σαν support συγκρότημα σε περιοδείες με μπάντες όπως Βrutal Truth, High On Fire, Boris, Sunn O))) και Pig Destroyer.

Η φήμη τους μεγάλωνε συνεχώς και αυτό μόνο καρπούς απέδωσε στη συνέχεια, καθώς τα λαγωνικά της Relapse Records τους υπέγραψαν άμεσα. Έτσι με τις πλάτες μίας μεγαλύτερης εταιρείας, οι Minsk μέσα στο 2006 ηχογράφησαν το δεύτερο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ, και πρώτο τους για την Relapse ”The Ritual Fires Of Abandonment”, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κι έτσι σύνθεση, παραγωγός και στούντιο ήταν ακριβώς τα ίδια με το ντεμπούτο τους.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2007 και οι Minsk επίσημα χαιρετίζονται ως μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του νέου ήχου. Ο δίσκος περιέχει και πάλι 6 κομμάτια και είναι ελάχιστα μικρότερος από τον προκάτοχό του, μόλις 59′ (ούτε μία ώρα δηλαδή). Η εξέλιξη του ήχου τους είναι εμφανής και όλοι σχεδόν θεωρούν ότι ξεπερνούν το ήδη πολύ επιτυχημένο ντεμπούτο τους, η προώθηση από την Relapse τους δίνει συμμετοχή στα 2 φεστιβάλ που αναφέραμε πιό πάνω και εκτενείς εμφανίσεις σε όλη την Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στις 20 Μαρτίου του 2007, το συγκρότημα συμμετέχει σε μία διπλή συλλογή ως φόρο τιμής στους μεγάλους Eyehategod με τίτλο ”For The Sick”. Οι Αμερικάνοι ανοίγουν το δεύτερο δισκάκι της συλλογής διασκευάζοντας το ”Ruptured Heart Theory” (από το αριστούργημα τους, ”Dopesick”).

Όλα έβαιναν καλώς για το συγκρότημα που περιόδευσε και πάλι εκτεταμένα και παράλληλα ετοίμαζε το επόμενο του βήμα. Στις αρχές του 2009 οι Minsk θα συμμετάσχουν σε ένα split με τους υπέροχους και αγαπημένους Unearthly Trance το οποίο αποτελείται από μία διασκευή του κάθε συγκροτήματος σε κομμάτια του Σουηδού Roky Eriksson! Οι Unearthly Trance διασκευάζουν στην πρώτη πλευρά το γνωστό και μή εξαιρετέο ”Night Of The Vampire” (το οποίο έγινε ευρέως γνωστό κυρίως από τους Entombed παλιότερα) και οι Minsk στη δεύτερη πλευρά το ”Stand For The Fire Demon”.

Κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου του 2009 από την Parasitic Records μόλις σε 500 κομμάτια. Στις 26 Μαϊου οι Minsk κυκλοφορούν τον τρίτο και για πολλούς καλύτερο δίσκο τους με τίτλο ”With Echoes In The Movement Of Stone”. H παραγωγή και η μίξη γίνανε στο Semaphore Recording πάκαι το mastering στο Τhe Boiler Room, αμφότερα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους το Chicago.

των Minsk χάνονται και μάλιστα προβληματισμός επικρατεί όταν γίνεται γνωστό ότι μέσα στο 2011, τόσο ο Sanford Parker, όσο κι ο Tony Wyioming αφήνουν το συγκρότημα. Τη θέση του Parker παίρνει ο Zachary Livingston, ενώ στην θέση του Wyioming από το 2012 ως το 2014 κάθεται ο Ryan Thomas και το 2014 αντικαθίσταται από τον Kevin Rendleman.

Επίσης το 2012 προστίθεται ο δεύτερος κιθαρίστας Aaron Austin. Με τη σύνθεση ως κουιντέτο για πρώτη φορά από την εποχή των demo, οι Minsk κυκλοφορούν μετά από 6 χρόνια δισκογραφικής απουσίας το κολοσσιαίο ”The Crash And The Draw” στις 6 Απριλίου του 2015. Στον μεγαλύτερο σε διάρκεια δίσκο της καριέρας τους -σχεδόν 76′ διάρκεια-, οι Αμερικάνοι θα προσφέρουν το βαρύτερο και σκοτεινότερο προσωπείο τους, χωρίς να ξεχνάνε τα στοιχεία που τους κάνανε αγαπητούς σε πολύ κόσμο.

All Events

Tickets

Details

Date:
25 October 2018
Time:
8:30 pm - 11:30 pm
Event Category:

Venue

Κύτταρο
Acharnon & Ipirou
Athens, Greece
+ Google Map